Archívum

Wallenberg Nyomán 2021-22

backup_cover

Felhívás középiskolai vetélkedőre!

  • 2021.10.07.

A Raoul Wallenberg Egyesület és Alapítvány és a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Többcélú Szakképző Intézménye Raoul Wallenberg születésének évfordulóján “Wallenberg nyomán” címmel, 12. alkalommal vetélkedőt hirdet magyarországi és határon túli középfokú oktatási intézmények tanulói számára.

A vetélkedőt támogatja a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Svéd Királyság budapesti nagykövetsége, az Emberi erőforrások Minisztériuma, a Fővárosi Önkormányzat, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Élet Menete Alapítvány, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékmúzeum, a Gábor Zita Emberi Jogi és Képzési Központ.

A vetélkedő meghíretőinek fő célja: a magyarországi zsidó, – nem zsidó együttélés és a holokauszthoz vezető út bemutatása, az ártatlanul űzött és meggyilkolt magyar állampolgárok helyi éltének és szenvedéseinek megismerése, hogy a vészkorszak emléke fennmaradjon és egyre inkább a nemzeti emlékezet részévé váljon. A veszteségek – emberi, szellemi, kultúrális, gazdasági – megismerése, melyet a vészkorszak okozott. Fontosnak tartjuk ezen konfliktusok jelenre vonatkozó hatásaival való foglalkozást is.

Mindezek szellemében a vetélkedő kérdéskörei: antiszemitizmus, embermentés, rasszizmus, xenofóbia, tolerancia, szegénység.

A 2021/22 vetélkedő kiemelt témája a Szenes Hanna emlékév.

Online jelentkezés 2021.november 12-ig lehetséges a Raoul Wallenberg Egyesület Honlapján, a lenti link bemásolásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük